МИСИЦА ЕКО СРБИЈЕ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ У АКЦИЈИ ПОДЕЛЕ ПАКЕТА

28. април 2020.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић са мис Еко Србије Анастасијом Мурић и општинским волонтерима 29. априла учествовао је у акцији испоруке пакета за породице са више деце и пензионере чија су месечна примања мања од 30 хиљада динара.

 

”Спроводећи заједничку политику Владе Републике Србије, Града Београда и градских општина, наша општина отпочетка је укључена у поделу пакета помоћи пензионерима са примањем мањим од 30 хиљада динара, особама са инвалидитетом, родитељима деце са посебним потребама, као и породицама са више деце. Општина је формирала и кол центар где свакодневно примамо поруџбине како би наши волонтери снабдели најстарије суграђане са намирницама и лековима. Данас смо посетили породице браће Стојанов, где живи седморо деце, као и породицу пензионера са најмањим примањима и уручили им пакете помоћи са најосновнијим потрепштинама. Са волонтерима је и мис Еко Србије Анастасија Мурић, студенткиња из Земуна, која је изразила жељу да учествује у подели пакета и покаже младима да поред лепоте младе треба да краси и хуманост”, рекао је председник Матић и подсетио да је у току и подела беби пакета у оквиру пројекта ”Земунска беба”.

 

За негу новог члана породице до сада је подељено око 150 пакета. До сада је пензионерима подељено преко 16 хиљада пакета помоћи, а у подели је учествовало 250 волонтера који су посетили 17200 грађана са мањом пензијом од 30 хиљада динара. Градска општина Земун је припремила и додатних 20 хиљада пакета помoћи који се већ деле суграђанима.

 

Акција поделе пакета социјалнo угроженим категоријама становништва ће трајати докле год је то потребно, без обзира на ванредно стање.