МЕСЕЦ СВЕЧАНИХ КОНЦЕРАТА ЗА ДАН ШКОЛЕ ”КОСТА МАНОЈЛОВИЋ”

03. децембар 2018.

Наступом најбољих ученика  одсека хармонике Музичке школе ”Коста Манојловић”, који је одржан 27. новембра започет је серијал свечаних концерата којима ће ова угледна образовна установа обележити безмало осам деценија постојања и рада.

 

У Дому ваздухопловства 1. децембра одржан је Концерт пријатељства у којем су учествовале школа слављеница и Музичка школа Волос из Грчке.

 

Симфонијским хором СМШ ”Коста Манојловић”, који је извео комад Чајковског Alegro vivo u C molu, и Оркестром ОМШ, на чијем су се репертоару нашла дела Скрјабина, Албеница и Ларионова, дириговао је Небојша Цвијановић.

 

Хор Музичке школе из Волоса извео је репертоар модерних америчких и грчких композитора, а дириговала је Роксане Гиарентис, уз клавирску пратњу Марије Малисиове.

 

У наставку вечери Хором и Оркестром Музичке школе из Волоса дириговао је Зафирис Коукоуселис, који су извели инструментале и популарне грчке арије, али и музику Кикија Лесендрића и Горана Бреговића.

 

Оркестар из Грчке чинили су и традиционални инструменти, наступило је више солиста, у неколико тачака на клавиру и хармоници засвирао је и диригент, а уз звуке планетарно познатог филма ”Грк Зорба” заиграла је и плесна група Лиане Тсоукнике, којој су се придружили и домаћини. Гости из Грчке показали су изванредну музикалност и расположење, које није јењавало током три сата програма за памћење.

 

Током обележавања Дана школе одржаће се и свечани концерт свих одсека у сали школе и Београдској филхармонији, соло певача, гудача, клавира, дувача, завршно са ”Концертом сећања” који ће 27. децембра извести професори Музичке школе ”Коста Манојловић”.