МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ ”СЕЋАЊЕ НА ЖРТВЕ НАТО БОМБAРДОВАЊА”

10. јул 2015.

 
Од 28. јуна до 9. јула 2015. године на теренима ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници, 68 фудбалских екипа такмичило се за пехар 15. Традиционалног меморијалног турнира ”Сећање на жртве НАТО бомбародвања”. Први пут су учестовале и три екипе у женском фудбалу.
 
Организатор МЗ Батајница је уз помоћ општине Земун и бројних спонзора обезбедио 50 фудбалских лопти и освежење за све учеснике.
 
Финалисте у шест конкуренција поздравио је члан Већа општине Земун Милосав Стаменов, који је победницима, најбољим играчима, стрелцима и голманима поделио трофеје, медеља и признања. Победник међу најмлађим учесицима, у ”асовима” је ”Винекс тим” који је са 1:0 савладао другопласиране из ”БСК 2014”. Најбољи играч у овој категорији је Саша Јовић, стрелац Марко Амановић, а голман и намјлађи играч Петар Тодоровић.
 
Савладавши ”Орлиће” са 3:0 трофеј победника међу претпетлићима освојила је ”Крајина”, а најбољи играч је Јован Мијатовић, стрелац Никола Беадер и голман Немања Новаковић. Трофеј у конкуренцији петлића освојио је ФК ”Земун”, који је на пенале савладао ”БСК” резултатом 3:1. Најбољи играч је Стеван Добрић, стрелац Никола Кнежевић и голман Немања Шарић.
 
Међу пионирима ”Школа фудбала Чанковић” победила је ”Шангај комерц” резултатом 3:2. За најбољег играча проглашен је Матеја Зувић. Најбољи стрелац је Алекса Миловановић, а голман Дамјан Кнежевић. ”ПСВ” је надиграо ”Пријатеље” на пенале резултатом 3:1 у кадетској конкуренцији, а за најбољег играча изабран је Марко Ариповић, стрелца Никола Јелић и голмана Милош Ђорђевић, док је Срђан Лабан постигао најефектнији погодак на турниру.
 
”Шангај комерц” убедљиво је са 3:0 победио ”Кућу ламината Сурчин” у сениорској конкуренцији, у којој је за најбољег играча проглашен Никола Кокир, стрелца Мића Свилар и голмана Огњен Секулић.
 
Турнир је за за скоро две недеље одржавања пратило око 50.000 гледалаца.
 
naslovna turnir
 
foto 1 turnir