„МЕЂУНАРОДНИ ФОРУМ МЕЛАНОМ”

24. октобар 2016.

 
У суботу 22. октобра 2016. године, у Театру Мадленијанум Источноевропска коалиција за меланом окупила је удружења пацијената оболелих од меланома и представнике струке на конференцији под називом „Међународни Форум Меланом”. Конференцији је присуствовало више десетина учесника из земаља региона и Европе.
 
Поздрављајући учеснике конференције у здању Градске општине Земун, члан Већа Драган Матијевић истакао је значај превенције ове опаке болести.
 
“Општина Земун је ове године место где се одржава регионални конгрес „Међународни форум меланом“. Ово је прилика да још једном пошаљемо поруку о важности подизања свести грађана када је у питању очување здравља. Градска општина Земун подржава све иницијативе како би се наши грађани адекватно заштитили од узрочника ове опасне болести, а оболели лечили на адекватан начин. Поздрављам све учеснике овог скупа и уједно позивам и друге општине да у оквиру својих могућности подрже ову веома значајну здравствену кампању“, рекао је Матијевић.
 
У фокусу међународне конференције била је доступност и лечење малигног меланома у земљама региона, као и размена искустава о начинима борбе за што квалитетније лечење.
 
„Иако од малигног меланома подједнако обољевају грађани у свим државама региона и Европе, на жалост немају сви исте могућности лечења. У земљама где оболели добијају адекватну терапију малигни меланом постаје све више хронична, а не смртоносна болест. Источноевропска коалиција за меланом окупља удружења пацијената оболелих меланома, као и представнике струке, са циљем да се изборимо за терапију која ће помоћи оболелима од малигног меланома”, рекао је Саво Пилиповић, председник Удружења пацијената оболелих од меланома.
 
Догађају су присуствовали секретар Скупштине општине Земун Марко Јанковић, представници Министарства здравља, здравствени радници, представници фармацеутских компанија и удружења грађана.
 
naslovna
 
slika1
 
slika2