МЕЂУНАРОДНИ ДЕЧИЈИ И ОМЛАДИНСКИ ФОЛКЛОРНИ ФЕСТИВАЛ ”ПОНЕСИ ОПАНКЕ”

04. јул 2016.

 
Земунски кеј је 3. јула био центар европског фолклора. Фолклорни ансамбли из Пољске, Летоније, Украјине, Румуније, Босне и Херцеговине и два домаћа ансамбла, КУД ”Бранко Марковић” из Сурдука и домаћин КУД ”Ђирило и Методије” из земунског насеља Бусије у свечаном дефилеу земунским кејом, предвођени Оркестром полиције, стигли су до Летње позорнице и многобројне грађане обрадовали маестралним извођењем националних игара.
 
Присутне је у име Општине Земун поздравио Милан Милисављевић, помоћник председника Општине Земун и уручио поклоне учесницима 16. Међународног фестивала дечијег и омладинског фолклора ”Понеси опанке”, који је почео 30. јуна и траје до 4. јула.
 
”Добро дошли у Земун, космополитски град богате историје и културне баштине. Данас делимо заједничко наслеђе Европе и кроз плес, музику и уметничку комуникацију, без обзира на различитости добро се разумемо, јер делимо исте цивилизацијске вредности ”, истакао је Милисављевић.
 
Овај међународни фестивал организује се под покровитељством Министарства за културу Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда.
 
naslovna folklor
 
foto 1 folklor
 
foto 2 folklor
 
foto 3 folklor
 
foto 4 folklor
 
foto 5 folklor
 
foto 6 folklor
 
foto 7 folklor
 
foto 8 folklor