МАНИФЕСТАЦИЈОМ ”УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА” ОТВОРЕНО БАТАЈНИЧКО КУЛТУРНО ЛЕТО

04. јун 2018.

Под покровитељством Градске општине Земун 3. јуна организована је манифестација ”Улица отвореног срца” у Улици Ивана Сенковића, чиме је свечано отворено ”Батајничко културно лето”, које ће трајати до септембра 2018. године.
 
У име Градске општине Земун отварању манифестације је присуствовао секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић, који је том приликом истакао да је Општина препознала особеност и енергију удружења и КУД-ова тако да је ова менифестација сада у програму сталних манифестација Градске општине Земун.
 
Пред почетак манифестације малишани су кредом осликали улицу, а затим су учесници КУД ”Бикавац” из Вишеграда, КУД ”Свети Ђорђе” из Београда, КУД ”Ју Лира” из Батајнице и домаћин КУД ”Батајница” свечаним дефилеом и богатим културно-уметничким програмом улепшали пролећни дан становника овог земунског насеља.
 
У наредна три месеца становници Батајнице и њихови гости имаће прилику да уживају у концертима традиционалне песме и музике, фолклору, биоскопским и позоришним представама на отвореном и другим дешавањима.
 
Сви догађаји који ће се овог ”Батајничког културног лета” одржати резултат су рада и сарадње КУД ”Батајница”, позоришта аматера Батајнице, Удружења сликара ”АБ Батајница” и Културне заједнице Батајница.