”МАЛЦИ ГЕНИЈАЛЦИ” НА ТАКМИЧЕЊУ У ЛИТВАНИЈИ

21. новембар 2016.

 
Полазници школе ”Малац Генијалац” из Земуна учествоваће на међународној Олимпијади у мeнталној аритметици која ће бити одржана 26. новембра у литванској престоници Виљнусу. Позив за учешће је уследио после успешно организоване прве националне Олимпијаде у менталној аритметици, која је ове године одржана под покровитељством Градске општине Земун када се преко стотину малишана такмичило приказујући невероватне способности и вештине менталног рачунања.
 
Организатор Међународне олимпијаде је МЕНАР центар са седиштем у Литванији. Српски тим чиниће девет такмичара узраста од седам до десет година. Наши мали ”олимпијци” ће се такмичити у различитим менталним дисциплинама, као што је израчунавање до сто бројева у низу који се смењују брзином од пет стотина милисекунди. Изазови попут овог безусловно подразумевају развијене интелектуалне вештине, а то је управо оно што су малишани научили на часовима менталне аритметике.
 
Ментална аритметика подразумева изванредно брзо рачунање без икаквих помагала, попут дигитрона, папира или оловке. Полазници менталне аритметике могу тачно израчунати компликоване рачунске задатке неверовато брзо. Поред тога, полазници менталне аритметике стичу и низ других способности и вештина, попут, развијене пажње и меморије, изузетне концентрације, добре визуелизације, фокуса и самопоуздања.
 
naslovna