МАЈ – МЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ МЕЛАНОМА

21. мај 2018.

Поводом обележавања Светског дана борбе против меланома – 15. маја и Еуромеланом дана – 21. маја, Удружење пацијената оболелих од меланома организовало је 19. маја код Заветног крста Урошевића у Господској улици кампању под слоганом ”Мај – месец борбе против меланома”.
 
Велики број представника удружења, пријатеља и чланова породица, као и здравствених радника присуствовало је скупу у центру Земуна на којем су дељене едукативне брошуре о овој болести. У име Градске општине општине Земун скупу је присуствовао секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић.
 
”Градска општина Земун већ трећу годину пружа пуну подршку спровођењу ове акције. Ми смо ту да на један симболичан начин укажемо грађанима на штетности од UV зрачења и на превентивне мере које на ову тему треба чути. Градска општина Земун током читаве године води кампање на тему превенције здравља. Једну од тих превентивних кампања организује Удружење пацијената оболелих од меланома којом показује висок ниво друштвене одговорности”, рекао је Јанковић.
 
Представници удружења су информисали грађане о активностима које спроводе и указивали на проблеме са којима се оболели од меланома суочавају у Србији. Овогодишња кампања Еуромеланома 2018. усмерена је на информисање јавности о неопходној адекваној заштити од природног и вештачког, ултравиолетног зрачења, пре свега у соларијумима.