ЛИКОВНА РАДИОНИЦА У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ ”БЕЖАНИЈСКА КОСА”

16. август 2016.

 
Општина Земун и Геронтолошки центар ”Бежанијска коса”, 16. августа 2016. године, организовали су изложбу радова корисника Дневног центра ”Сунце”, Удружења уметника ”Аматери Батајнице” и станара дома. За све заинтересоване радионицу стрипа одржао је академски сликар Милоје Митровић.
 
Вишечасовни програм започео је емитовањем филмских репортажа о градовима Европе, настављен изложбом радова у свим примењеним и ликовним техникама и крунисан практичним упутствима о основама стрипа, у којем су се опробали станари Дома ”Бежанисјка коса”.
 
”Ово је изванредан начин да се, у иначе богат културни живот наших корисника, уведе и интересовање за једну модерну ликовну технику – цртање стрипа”, оценила је честу и разноврсну програмску сарадњу са општином Земун управница Дома Вања Танески.
 
”Радити са старима је слично раду са децом – и једни и други су спремни да открију чари уметности” – овим речима своје утиске после одржане радионице стрипа оцењује професор Милоје Митровић из основне школе ”Миле Дубљевић” из Лајковца.
 
foto1
 
foto2