КОНЦЕРТ МУЗИЧКЕ РАДИОНИЦЕ ”ЗНАЊЕ ЈЕ ИМАЊЕ”

07. јул 2017.

 
Под покровитељством Градске општине Земун одржан је концерт Музичке радионице ”Знање је имање”.
 
На Летњој сцени Гардош кантауторка Мари Мари презентовала је кроз музику и игру шта су све малишани из Предшколске установе ”Др Сима Милошевић” научили у оквиру едукативног пројекта.
 
Јавним конкурсом Градске општине Земун из области културе опредељено је милион динара за реализацију овог пројекта који се реализује у земунским вртићима.
 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић поздрављајући многобројну публику истакао је да Општина поред улагања у капацитете и квалитет вртића подржава и креативне програме.
 
”Са задовољством смо подржали овај пројекат који на један инвентиван начин утиче на подстицај стваралаштва и правилан развој деце. Општина Земун ће, наравно, наставити са сличним пројектима, како би заједно са другим институцијама пружила најбоље услове и програме за развој наше деце, наше будућности”, рекао је Матић и истакао: ”Дечија радост и овај догађај су прави позив за ‘Лето на Гардошу’ и све друге манифестације које Општина организује у летњем периоду. Када се престоничка позоришта затворе, сцена на на Гардошу пружа свим генерацијама посебан ужитак и квалитетан програм”.
 
Поред ауторке пројекта Мари Мари, која је на сцени вешто водила малишане кроз интерактивну музичку радионицу у којој је учествовала и публика, прави спектакл на Гардошу је направила певачица Јелена Томашевић, одржавши мини концерт.
 
Директорка ПУ ”Др Сима Милошевић” Јасмина Боуали Станојковић захвалила се Општини Земун на подршци која се огледа нарочито у реализацији оваквих пројеката који промовишу савремене едукативне методе и унапређују развој деце и рад васпитача.
 
Пројекат има за циљ подстицај дечијег стваралаштва, развој музикалности, моторичких функција, развој кретаивности и стицање нових знања и вештина. Радом са децом развија се и дикција, гласовни апарат и слух. На тај начин, деца се музички описмењују, ослобађају треме и кроз игру испољавају своје ”скривене” таленте.