КЊИГАМА ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

28. новембар 2019.

 

Актив стручних сарадника Градске општине Земун у Основној школи ”Петар Кочић” организовао је промоцију књига финске књижевнице Сабире Сталберг која на иновативан и пионирски начин пише ”књиге лаке за читање”.

Ова врста литературе, заједно са илустрацијама намењена је деци која уче да читају, слабовидој деци, малишанима који имају тешкоће са памћењем, учењем и пажњом, а вема су корисне и за дислексичну децу.

Многобројној публици и стручној јавности ауторка је представиле књиге ”Филип на интернету”, ”Филип у тунелу” ”Филип на броду”, ”Миранда”, ”Хугова историја” и ”Срце кувара”.

Књижевница Сталберг се oсврнула на проблем вршњачког насиља у нашим школама и истакла да је управо примена ”књига лаких за читање” у настави, метод како се може превентивно деловати.

Промоцији наслова, који представљају дидактичка средства и подршка су савременом школском програму присуствовао је заменик начелника Градске општине Земун Александар Грдинић”.

Књиге ауторке др Сабире Сталберг са илустрацијама Марије Витасало, издала је организација ”Помоћ породици” уз подршку ”Бокпила”, Финске организације за размену литературе – ФИЛИ и Амбасаде Републике Финске у Србији.