КИНЕСКИ ПРИВРЕДНИЦИ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ ЗЕМУН

20. октобар 2015.

 
Председник Скупштине градске општине Земун Ненад Врањевац приредио је пријем за политичко-привредну делегацију из општине Кeqiao кинеског дистрикта Shaoxing, са којом је општина Земун 4. јуна потписала Меморандум о разумевању. У име домаћина пријему су присуствовали помоћници председника Карло Квапил и Милан Милисављевић, секретар Скупштине градске општине Земун Марко Јанковић, члан Већа општине Земун Стеван Родић и начелница Одељења за друштвене делатности и привреду Дафина Башановић. Деветочлану делегацију је предводио заменика председника Jin Shuifa.
 
”Почаствовани смо што можемо да угостимо вашу уважену делегацију, што смо у прилици да се боље упознамо и што Земун као једна од најразвијенијих београдских општина постаје јака веза између наша два народа. Нама ово много значи и очекујемо сарадњу у свим областима, а посебно у остваривању контаката између наших привредника”, рекао је председник Скупштине градске општине Земун Ненад Врањевац.
 
Кинески привредници су упознали своје домаћине са богатим културно-историјским развојем своје регије, као и са привредним потенцијалом текстилне индустрије, која спада у једну од највећих у свету и изразили наду да ће пословна, али и свака друга сарадња бити на обострано задовољство наших пријатељских народа.
 
1
 
2