ЈАВНИ ПОЗИВИ НСЗ ПРЕДСТАВЉЕНИ ПОСЛОДАВЦИМА

05. март 2019.

Национална служба запошљавања, Филијала за Град  Београд – Служба Земун у сарадњи са Саветом за запошљавање Градске општине Земун представила је 5. марта у скупштинској сали општине послодавцима 12 актуелних  јавних позива за финансијске мере активне политике запошљавања. Презентација је послодавцима, превасходно из приватног сектора, приближила понуду програма за подстицаје запошљавања, а незапосленима могућности самозапошљавања и обука.

 

Стручњаке НСЗ и неколико десетина послодаваца који су се одазвали позиву да присуствују представљању јавних позива поздравио је члан Већа ГО Земун Жарко Дроњак који је нагласио да блиска сарадња НСЗ и Општине даје видљиве резултате у запошљавању на локалу.

 

Заменик директора Београдске филијале НСЗ Синиша Кнежевић подсетио је да се партнерство са ГО Земун огледа у бројним активностима, од сајмова запошљавања, до израде ЛАП – а запошљавања, изузетно успешних обука ”Пут до успешног предузетника”, као и акције ”Запослимо Земун” – директне понуде расположивих послова и јавних позива на најфреквентнијим локацијама.

 

”За годину дана незапосленост у Земуну је смањена за 14,2 одсто, а директним посредовањем запошљено је 785 лица”, истакао је Кнежевић.

 

Јавне позиве су представиле начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништва Весна Живковић – Костић, начелница Одељења за образовање и обуке Марчела Вуинац- Обућина н саветница за запошљавање особа са инвалидитетом Зорица Ристић из Националне службе запошљавања. Позиви су објављени 22. фебруара, рок за конкурисање је до 22. априла, а ранг листа ће се појавити 22. маја. Програми трају до краја 2019. године или до утрошка предвиђених средстава.

 

Ради се о јавним позивима: за рефундацију трошкова подршке особама са инвалидитетом које се запошљавају под посебним условима, за реализацију програма приправника за незапослена лица са средњим и високим образовањем, програма стручне праксе, организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица и особе са инвалидитетом, за самозапошљавање, за доделу субвенција за самозапошљавање незапосленима ромске националности, за реализацију програма стицања практичних знања, за субвенцију зараде особа са инвалидитетом без радног искуства, послодавцима за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима и за учешће у финансирању програма обуке на захтев послодавца.

 

О објављеним јавним позивима и неопходној документацији за учешће више на:

http://www.nsz.gov.rs/live/info/konkursi/konkurs-nsz