ЈАПАНСКИ СТУДЕНТИ НА ПРАКСИ У ЗЕМУНУ

14. јун 2016.

 
У основној школи ”Соња Маринковић” реализује се више пројеката, а свакако су најзанимљивији они у којима учествују драги гости из Јапана.У оквиру пројекта ”Дружимо се и учимо” са ђацима су се дружили студенткиња филозофије са државног Универзитета у Окинави Ерина Кишимото и студент и фудбалер Томоки Јукава.
 
Ерина је одржала радионицу са ученицима којима је говорила о три јапанска писма, тајнама естампе и јапанској култури и традицији. Будући да се у Земљи излазећег сунца негује свеобухватно образовање, Ерина је ученицима школе отпевала и јапанску традиционалну песму ”Верујем”, која им се јако допала. Ерина Кишимото је студенткиња професора Сузукија, који је дуго боравио у Србији, а кроз студентску размену изразила је жељу да упозна Србију. Са својим домаћинима из школе ”Соња Маринковић” обишла је старо језгро Земуна и све знаменитости нашег града. Посебан утисак на младу Јапанку оставиле су земунске цркве.
 
Млади спортиста Томоки основцима преноси искуства Јапана у физичкој култури, рекреацији, и део је пројекта ”Моја школа – мој клуб”, који је креирао Фудбалски савез Србије, уз подршку УЕФА, Министарства просвете и Народне канцеларије председника Републике Србије са циљем популаризације школског спорта.
 
Студенте из Јапана посетио је председник Скупштине градске општине Земун Ненад Врањевац и пожелео им пријатан боравак у Земуну, са жељом да стечена искуства употребе у стручном усваршавању и остану у вези са пријатељима и колегама које су стекли током студијског боравка у Србији.
 
naslovna japanac
 
foto 1 japanac
 
foto 2 japanac
 
foto 3 japanac