ИЗЛОЖБА ВАСКРШЊИХ ЈАЈА

15. април 2019.

У галерији Канцеларије за младе Градске општине Земун и организацији Удружења ”Пријатељи деце Земуна” 15. априла је отворена традиционална изложба васкршњих јаја.

 

Током априла у објектима Предшколске установе ”Др Симо Милошевић” и основним  школама Земуна реализован је пројекат ”Васкршње ликовне чаролије” кроз који су предшколци и основци осликавали дрвена јаја и цртали радове на тему предстојећег Ваксрса.

 

Примењена уметница Татјана Трајковић је као селекторка изабрала појединачне радове и колекције међу стотинак пристиглих из 11 основних школа и 13 вртића Предшколске установе ”Др Сима Милошевић”.

 

Најлепше колекције осликаних јаја су дело средње и старије групе малишана из вртића ”Мала сирена”, ”Пчелица Маја”и ”Флора”.

 

Најлепше јаје осликао је Јован Добричић, предшколац из вртића ”Петар Пан”, а на основношколском узрасту Дуња Башкот из ”Рада Кончара”.

 

У конкуренцији цртежа награђен је групни рад вртића ”Петар Пан” и ”Врапче”, док је Дуња Јездић из вртића ”Златни бор” ауторка најлепше осликаног дводимензионалног јајета, а Никола Шуша из Основне школе ”Бошко Палковљевић-Пинки” најталентованији цртач основац.

 

Награђенима је награде, дипломе и признања уручила председница Удружења ”Пријатељи деце Земуна” Марина Ристић.

 

Изложба награђених радова и колекција предшколаца и основаца се у галерији Канцеларије за младе ГО Земун може видети до 17. априла, а 25 – ог ће конкурисати за градску награду на смотри општинских радова у КСЦ ”Шумице”.