ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ”СУСРЕТИ” У КАНЦЕЛАРИЈИ ЗА МЛАДЕ

05. април 2018.

 
Градска општина Земун је у оквиру Београдског месеца фотографије публици представила изложбу фотографија Петра Јончића под називом ”Сусрети”. Изложба је свечано отворена 4. априла у Канцеларији за младе (Ул. Косовска бр.9) и на тај начин удахнут је галеријски живот овом простору.
 
На 26 црно-белих фотографија, од којих је већина урађена аналогним фото-апаратом, Петар Јончић је створио јединствену групу људи која комуницира, ослушкује шта они други кажу и тако креирао сопствену заједницу, малу колекцију различитих ликова од којих сви имају своју причу.
 
Портрети су снимани по целој Србији, у разним градовима и селима, а на зиду галерије су повезани у дугaчком низу како би се створила илузија разговора и дружења оних који се никада нису упознали.
 
Петар Јончић је новинар на телевизији Студио Б и филмски критичар Радио Београда 3. Фотографијом се бави аматерски од краја осамдесетих година. Учествовао је на многобројним жирираним домаћим и међународним салонима фотографије. Последње две године активно се бави уличном фотографијом и снима портрете људи које затекне у непосредној близини, најчешће током новинарског извештавања или током реализације ТВ репортажа. Добитник је многобројних награда за публицистички рад из области кинематографије.
 
Изложба ће бити отворена до 20. априла 2018. године.