ИЗГРАДЊОМ ПРИСТАНИШТА ЗЕМУН СЕ ВРАЋА НА МАПУ ВОДНИХ КОРИДОРА

20. фебруар 2020.

 

Председник Градске општине Дејан Матић са сарадницима присуствовао је састанку са потпредседницом Владе Србије и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зораном Михајловић. Тема састанка била је реализација пројекта изградње међународног пристаништа у Земуну.

”Завршетком пројекта на који се чекало деценијама Земун ће ојачати своје потенцијале у туристичком смислу”, рекао је Дејан Матић, подсетивши да је ова инвестиција изградње међународног пристаништа на Дунаву у Земуну започета половином прошле године и да је вредност пројекта непуних 120 милиона динара.

Изградњом седмог међународног пристаништа у Земуну Србија ће знатно унапредити водни саобраћај, туристичку инфраструктуру, што директно утиче на повећање броја путника и крузера који пристају у луке.

Састанку су присуствовали начелница Управе ГО Земун Катарина Зрилић, начелница Одељења за грађевинске, комуналне и послове инвестиција ГО Земун Марија Матовић, начелник Одељења за општу управу и јавне набавке ГО Земун Милан Крстић,  градска секретарка за инспекцију Соња Божовић и директори Агенције за управљање лукама и ЈВП ”Београдводе”.