ИЗГРАДЊА ТОПЛОВОДА У БАНАТСКОЈ УЛИЦИ

02. септембар 2017.

 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић и градоначелник Београда Синиша Мали, 2. септембра, обишли су радове на изградњи дистрибутивне топловодне мреже у Банатској улици.
 
Изградњом топловода у дужини од 1250 метара у Банатској улици Јавно комунално предузеће ”Београдске електране” наставља реализацију пројекта топлификације дела општине Земун – Горњи град. Поред прикључења насеља ”Земунска капија”, на систем даљинског грејања биће омогућено прикључење значајног броја постојећих објеката, као и објеката који су у изградњи.
 
”Земун је данас, попут Београда, једно велико градилиште. Јединственом политиком Владе Србије и локалне самоуправе заједно радимо на обезбеђивању бољег квалитета живота свих грађана Земуна. Сваки нови метар асфалтиране улице, топловодне, водоводне и канализационе мреже веома је важан и од те политике нећемо одустати. То се, наравно, односи на све делове Земуна, чиме показујемо да нам је стало до равномерног развоја општине”, рекао је Ковачевић, и том приликом се захвалио градоначелнику Синиши Малом и ЈКП ”Београдске електране” на доприносу у побољшању квалитета животне средине и услова живота у Градској општини Земун.
 
Изградња топловода, укључујући и прикључне топловоде у Војвођанској улици, почела је 1. августа 2017. године. Радови предвиђају постављање 2500 метара цеви.
 
”Велике инвестиције од нас захтевају да побољшавамо инфраструктуру у околини. Зато се боримо за свако градилиште у Београду. Из године у годину инвестираћемо све више. Сваки грађанин Београда где год да живи мора да има прикључак на воду и канализацију, асфалт и прикључак на електране. После завршетка ових радова свако домаћинство ће моћи да се прикључи на топловод”, рекао је градоначелник Синиша Мали.
 
У обиласку радова су били помоћници председника Градске општине Земун Славиша Топаловић и Милорад Радуловић, чланови Већа Гаврило Ковачевић и Предраг Јевремовић и секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић.
 
Овим пројектом ЈКП ”Београдске електране” доприносе да се смањи број кућних ложишта. Вредност инвестиције је 123 милиона динара. Машински и грађевински радови ће бити завршени до 7. септембра 2017. године.