ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ НА АЛТИНИ ДО 27. ДЕЦЕМБРА

18. новембар 2015.

 
Председник општине Земун Дејан Матић, заменик председника Дамир Ковачевић и градоначелник Београда Синиша Мали посетили су 17. новембра насеље Алтина у Земуну. Градоначелник је поручио грађанима да ће изградња фекалне канализације на Добановачком путу бити завршена 27. децембра.
 
„По завршетку тих радова, који су кичма система канализације за Алтину, почињемо да радимо секундарну мрежу у споредним улицама која ће омогућити школи, вртићу, као и свим домаћинствима да први пут добију канализацију. У плану је следеће године и завршетак изградње комбиноване дечје установе у овом насељу, чиме ће се обезбедити услови за упис у вртић најмање 200 деце, а захваљујући укључивању приватних вртића у систем дечје заштите, за најмлађе је обезбеђен простор ПУ „Трешњобер”. Такође, проширићемо и капацитет Oсновне школе „Сава Шумановић” јер је ова школа пројектована за 600 деце, а из године у годину број уписане деце је знатно већи, чак и за неколико стотина“ истакао је Мали.
 
Заменик председника општине Земун Дамир Ковачевић захвалио је градоначелнику на посети општини, коју је, како је навео, у последњих шест месеци градоначелник посетио три пута.
 
„Последњих десет година Алтина није добила ништа, добила је само изговоре и негативне одговоре. Градоначелник је испунио све што је до сада обећао, па ће тако ускоро бити и завршени радови на канализацији, а наставак радова на другим пројектима следи. Морамо бити стрпљиви како би ово насеље било за пример“, казао је Ковачевић.
Градоначелник је навео да је Алтина део Београда који је дуго био у запећку, те да је пре шест месеци, када је посетио ово земунско насеље видео поплављене подруме и дворишта и да је недостајућа фекална и кишна канализација био најургентнији проблем.
 
„Тада смо разговарали са грађанима, чули које проблеме имају и сада их решавамо, један по један. Алтина је пример како водимо рачуна о свим грађанима, али и реагујемо на њихове примедбе и сугестије. Сваки грађанин Београда треба да има једнака права и једнаке услове за живот. Решавањем свакодневних проблема показујемо да нам је свако битан и то је предуслов за равномеран развој Београда и предуслов да Београд крене напред“ нагласио је градоначелник.
 
Догађају су присуствовали и директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић, директор ЈКП „Београдски водовод и канлаизација” Светозар Веселиновић и бројни грађани тог дела града.
 
насловна
 
фото1
 
фото3 (1)
 
фото3 (2)