ИЗГРАДЊА 45 СТАНОВА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ У КАМЕНДИНУ

09. јун 2015.

 
Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас радове на изградњи 45 станова социјалног становања у заштићеним условима за избеглице и интерно расељена лица у насељу Камендин у Земуну.
 
Градоначелник је поручио да је приоритет брига о онима којима је помоћ најпотребнија и да је и овај пројекат пример одговорне социјалне политике.
 
„Радови теку по плану и до краја године објекат ће бити завршен, како би почетком наредне године кров над главом био обезбеђен за 36 избеглих и девет социјално најугроженијих пороцица. Усељењем овог објекта, безмало ће се стећи услови да се затвори колективни центар у Крњачи, последњи у Београду“, истакао је Синиша Мали.
 
Испред општине Земун радове су обишли председник општине Земун Дејан Матић, заменик председника Дамир Ковачевић и начелник Управе Наташа Ђукић.
Радове на изградњи станова обишли су и шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт, шеф Представништва УНХЦР-а у Србији Ханс Фридрих Шодер, комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић, помоћница градоначелника Ирена Вујовић, чланица Градског већа Мирјана Милутиновић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.
 
Мајкл Девенпорт је нагласио да пројекат не би могао да буде реализован без подршке Градске општине Земун и Града Београда, а нарочито градоначелника који пројекту даје приоритет. Он је подсетио да је у Србији било 388 колективних центара са око 27.000 људи, а да их је сада једанаест са осамсто људи. Европска унија ће наставити са финансирањем пројекта „док не дође до затварања и последњег колективног центра у Србији”, поручио је Девенпорт.
 
Изградњу станова финансира Делегација Европске уније у Србији у оквиру пројекта „Подршка побољшању услова живота присилних миграната и затварању колективних центара”, а уз подршку Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије. Пројекат реализује Високи комесаријат за избеглице Уједињених нација (УНХЦР) у партнерству са невладином организацијом „Визија”.
 
naslovna
 
foto1
 
foto2
 
foto3
 
foto4