ИСПОРУЧЕН ГРАЂЕВИНСКИ МАТЕРИЈАЛ ИНТЕРНО РАСЕЉЕНОЈ ПОРОДИЦИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

06. децембар 2018.

Заменик председника Градске општине Земун и председник Савета за миграције Дамир Ковачевић и повереник Повереништва за збрињавање избеглих, прогнаних и расељених лица Иван Васић присуствовали су 6. децембра додели грађевинског материјала породици Корићанин која подиже кућу у насељу Алтина. Ово је само један од шест грађевинских пакета намењених интерно расељеним лицима са Косова и Метохије.

 

”У сарадњи са Републичким комесаријатом за избеглице и миграције реализујемо пројекте и за интерно расељена лица који живе у Земуну. И наредне године наставићемо са пројектима помоћи у грађевинском материјалу који уз доходовне активности, односно економско оснаживање породица, представљају континуирану подршку породицама које су избегле деведесетих година. Потврда наших активности је чињеница да је број људи којима је потребна помоћ све мањи. Помажемо и у огреву, набавци лекова, пакетима хране како би наши суграђани имали што бољи животни стандард”, рекао је Ковачевић.

 

Прва испорука је била породици Мирка Корићанина, родом из околине Пећи, који са породицом скоро две деценије живи далеко од свог родног дома. Породичну кућу је почео да гради у насељу Алтина и до сада није био у могућности да приведе радове крају.

 

Локални Савет за миграције ће у сарадњи са републичким институцијама наставити да реализује различите пројекте намењене најугроженијим породицама које су свој нови дом нашле на територији Градске општине Земун.