IN MEMORIAM: НЕНАД ЋИРИЋ

06. фебруар 2023.

 

У суботу, 4. фебруара престало је да куца племенито срце Ненада Ћирића, директора ОШ ”Бранко Пешић” у Земуну.

 

На комеморацији у школи одржаној 6. фебруара о лику и делу Ћирића, који је прерано отишао с овог света, говориле су његове колеге, директори земунских школа, сарадници и бројни партнери на пројектима, који су допутовали из иностранства да се опросте од пословног партнера којег су красиле ретке врлине за човека његових година, а имао их је тек 43.

 

Пошту директору Ћирићу одали су чланови Већа ГО Земун Иван Морић и Драган Матијевић, нагласивши да је одласком овог врсног педагога целокупна заједница много изгубила.

 

Увек насмејан, спреман да помогне и подржи сваку идеју на добробит деце и образовања, Ћирић је Школу за основно образовање одраслих трансформисао у први ресурсни центар у Србији и учинио је општепознатом и у земљи и региону.

 

Остваривао је увек више од сарадње и уносио неизбрисив печат своје племените природе у сваки однос, чиме је оставио дубок траг у нашој земунској средини, иако је у њу дошао због студија математике на Природно-математичком факултету из Беле Паланке и у вароши под Гардошем засновао дом.

 

Ћирићево огромно дело, уткано у историјат не само једне земунске школе, већ у школство вароши којој се предавао у потпуности, остаће и његов тестамент како наследници треба да чувају и опходе се према повереној заоставштини: уздизати је, надограђивати и ићи у корак с временом.

 

Породици, колективу и целој заједници одласком Ненада Ћирића нанет је ненадокнадив губитак.

 

Слава му и хвала на свему.