ИГРАЛИШТE, СПОРТСКИ ТЕРЕН И ПРОСТОР ЗА ОДМОР

21. јун 2017.

 
Земун је добио јoш један модеран и уређен простор, санирану међублоковску површину у оквиру стамбеног насеља између улица Првомајске, Златиборске, Милана Узелца и Десе Лежајић. ЈКП ”Зеленило – Београд” је санирало овај простор и направљене су три целине. Игралиште за најмлађе, са модерним реквизитима и испуњеним стандардима безбедности, ограђени спортски терен за кошарку, али и за друге спортове, као и део за одмор, са клупама, шаховским столовима, стазама и цветним алејама.
 
Градски менаџер Горан Весић, члан Већа Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и директор ”Зеленила – Београд” Слободан Станојевић обишли су реконструисани парк у Земуну.
 
”Овај простор је пример добре сарадње Града, Општине и јавних предузећа на задовољство грађана, а посебно деце, која увек заслужују више и боље. Општина је обезбедила средства, као би се уредиле мање површине, урбани џепови и простор за одмор старијих суграђана у стамбеним блоковима и грађанима пружио простор за рекреацију у непосредној близини”, рекао је Гаврило Ковачевић, члан Већа ГО Земун.
 
Весић је истакао да је нови парк класичан пример како треба да изгледају уређене јавне површине између стамбених зграда и захвалио ”Зеленилу” на добро обављеном послу.
 
За обнову овог парка издвојено је 8,3 милиона динара, а у Земуну је у последње три године уређено седам дечјих игралишта, четири спортска терена и једна ПЕТ зона за кућне љубимце.
 
Директор ”Зеленила” Слободан Станојевић је додао да је за последње три године у престоници уређено око 130 сличних локација, док се тренутно ради око 10 дечјих игралишта и најавио да ће после ребаланса буџета почети реконструкција Земунског парка.