ИГРАЛИШТЕ НА ОТВОРЕНОМ У ЗЕМУН ПОЉУ

19. април 2016.

 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић присуствоваo je отварању новог фитнес парка у Улици Марка Милановића у Земун Пољу. Постављена су четири реквизита за фитнес, а овај део Земун Поља постао је својеврстан урбани џеп. Оплемењене су и зелене површине, тако да ће овај простор за дружење и игру бити на располагању и малишанима и старијим суграђанима. Инвеститор радова је Град Београд а извођач ЈКП „Зеленило Београд“.
 
„Уређењем овог кутка за одмор и разоноду у насељу Земун Поље још једном смо показали да мислимо на грађане Земуна свих генерација и да прихватамо њихове сугестије. Сигуран сам да је ово права локација за рекреацију, с обзиром на посећеност и број деце и младих који живе у овом делу Земуна. Наставићемо да уређујемо овакве урбане џепове, јер сматрамо да су неопходни како би се подигао квалитет живота грађана Земуна“, истакао је Матић и најавио отварање полицијске станице у Земун Пољу, која ће значајно допринети повећању безбедности у овом делу Земуна.
 
Отварањем овог урбаног џепа обезбеђена је нова зелена оаза, где ће деца моћи да се играју, а старији суграђани одморе и релаксирају. Овај фитнес парк је уређен на иницијативу грађана. У плану је да се у Земуну у наредном периоду уреди двадесет игралишта у сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд“, такође на захтев грађана. У овом тренутку у Земуну завршавају се још два дечја игралишта. Реч је o игралиштима у Улици Браће Абафи, и Јована Стојисављевића.
 
naslovna
 
parkic 1
 
parkic 2
 
parkic 3