ГРАДОНАЧЕЛНИК СИНИША МАЛИ У ПОСЕТИ НАСЕЉУ ПЛАВИ ХОРИЗОНТ

17. новембар 2017.

 
Градоначелник Београда Синиша Мали са домаћином председником Градске општине Земун Дејаном Матићем, 17. новембра, обишао је насеље Плави Хоризонт и разговарао са грађанима о актуелним инфраструктурним и комуналним проблемима.
 
Између осталог било је речи о наставку изградње недостајуће канализационе мреже, стручном одржавању водоводне мреже, решавању имовинско-правних проблема и проналажењу начина да се насеље Плави Хоризонт споји новим путним правцем са Алтином.
 
Градоначелник Синиша Мали је грађанима поручио да је Град Београд спреман да финансијски помогне све пројекте који омогућују решавање изградње недостајуће инфраструктуре. У плану је да у наредних десет година свака кућа на територији града има прикључак на водовод и канализацију.
 
”Најлепши део мог посла је када у разговору са грађанима сагледавамо шта смо урадили у последњих неколико година, шта треба да поправимо, како боље и лепше да изгледа ово земунско насеље. Очигледно је да смо успели да урадимо неке добре ствари у смислу асфалтирања, канализација је кренула да се ради, унапређен је јавни превоз аутобуским линијама 708 и 709, али остаје да грађанима решимо правно-имовинске проблеме које имају још од 1998. године”, рекао је градоначелник Мали, уз напомену да је стратегија Града да квалитет живота грађана који живе у удаљеним насељима буде исти као и у централним градским општинама, а то значи да имају амбуланту, вртић, школу, канализацију, воду и асфалтиране путеве.
 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић је истакао да ће Општина у наредном периоду учинити све што је у њеној надлежности да све земунске улице буду асфалтиране и изразио спремност да се формира радна група која ће у сарадњи са грађанима насеља Плави Хоризонт радити на сређивању потребне документације за прикључење канализације у мрежу ЈКП ”Београдског водовода и канализације”.
 
Разговору са грађанима Плавог Хоризонта који је уприличен у порти Храма светог Атанасија Великог присуствовали су и директор ЈКП ”Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић, помоћник директора ЈКП ”Градске пијаце” Бојан Бајагић, помоћник председника Градске општине Земун Милан Милисављевић, члан Већа Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и одборник Градске општине Земун Братислав Јашовић.