ГРАДОНАЧЕЛНИК И ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЗЕМУН ПОСЕТИЛИ ОШ ”ГАВРИЛО ПРИНЦИП”

01. фебруар 2018.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић и градоначелник Београда Синиша Мали са сарадницима посетили су 1. фебруара, Основну школу ”Гаврило Принцип” у Земуну.
 
Том приликом градски оци су се уверили да реновиране свлачионице и сала за гимнастику испуњавају европске услове. Реновирање је резултат сарадње Министарства правде, Града Београда и Градске општине Земун.
 
”Како бисмо допринели здравом развоју деце, у претходној години финансирали смо школски спорт у износу од 4,5 милиона динара. Кроз такмичења у малом фудбалу, рукомету, атлетици, малим олимпијским играма и одбојци, прошло је чак четири хиљаде основаца и средњошколаца. До сада је урађено 20 игралишта, и са 25 која ћемо радити, деци и младима биће доступно укупно 45 терена на различитим локацијама у Земуну. Поред улагања у фискултурне сале и санитарне чворове, Општина је прошле године посебно радила на подизању нивоа безбедности деце. Увели смо видео надзор у све основне школе, а пажњу посвећујемо превенцији вршњачког насиља”, рекао је председник Градске општине Земун Дејан Матић и том приликом се захвалио градоначелнику Синиши Малом на раду и труду који улаже како би се сваки део Београда равномерено развијао.
 
У дружењу са ученицима градоначелник Синиша Мали истакао је колико је важно да сва деца имају једнаке услове за учење, да се што више баве спортом, јер је то најбољи начин да науче како да побеђују, подносе поразе, тимски играју и буду бољи људи.
 
На крају посете, председник Градске општине Земун Дејан Матић упознао је наставнике и чланове Школског одбора са постигнутим резултатима и плановима развоја земунског школства.
 
Догађају је присуствовао и чланови Већа Градске општине Земун Владимир Стојковић, Стеван Родић и Предраг Јевремовић, као и подсекретар за образовање и дечју заштиту Игор Раичевић и држaвни секретар у Министарству правде Радомир Илић.