ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА ОБИШАО АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦА У НАСЕЉУ БЕЛАРИЦА

29. март 2016.

 
Градоначеник Београда Синиша Мали и заменик градоначелника Андреја Младеновић у пратњи сарадника, 29. марта, обишли су радове на асфалтирању улица у батајничком насељу Беларица. Градоначелника су дочекали председник Привременог органа ГО Земун Дејан Матић и чланови Привременог органа Ненад Врањевац, Станислав Кулачин, Жарко Дроњак и секретар Марко Јанковић.
 
Асфалтирање 59-те, 60-те, 61., 62. и 63. Нове улице је део програма развоја Земуна који се одвија кроз сарадњу општине Земун са Градом Београдом.
 
”Желимо да у свакој улици на територији Земуна поставимо асфалт. У Батајници ћемо до краја године да асфалтирамо 26 улица. Желимо да сви грађани имају исте услове и квалитет живота, без обзира где живе, да ли је то ближе или даље од центра. Радимо заједно са општином Земун на новим стајалиштима, осветљењу, паркићима и игралиштима за децу.
Отварамо нове вртиће који су веома важни за овај део града. Само у току ове године планирамо да изградимо десет нових паркића. Радимо све оно што је неопходно како би се квалитет живота у Земуну повећао”, рекао је градоначелник Синиша Мали.
 
Председник Привременог органа ГО Земун Дејан Матић захвалио се градоначелнику и његовим сарадницима на томе што су дошли да се увере да све оно што је од Града Београда тражила општина Земун, представља стварне потребе грађана.
 
”Јединственом политиком коју водимо нашим суграђанима желимо да створимо достојан живот. Наставићемо да решавамо све оне комуналне проблеме које смо евидентирали. Усвојили смо План детаљне регулације за Грмовац и Бусије, који смо чекали од 2004. године. Пред усвајањем су и Планови за Угриновце и Батајницу, као и за централне делове Земуна. Овим ће грађани Батајнице ускоро добити парцелу за гробље. Решићемо и изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре. План за Плави Хоризонт је завршен. Планском докумантацијом смо покрили територију Земуна што нам омогућава да ефикасније решимо све те проблеме. Обећавамо грађанима Земуна живот достојан човека у 21. веку”, рекао је председник Матић.
 
Грађани су добили уверавања од градских и општинских челника да ће магистрални прстен са четири саобраћајне траке увезати све приградске општине. Посебан сегмент чини економски развој Земуна.
 
”Са отварањем Пупиновог моста који повезује Земун са Борчом створени су нови привредни потенцијали. Овде су и привредне зоне, али и земљиште које је потпуно неискоришћено. Желимо да у наредном периоду ставимо акценат на реализацију нових инвестиција. То је наш стратешки циљ. Желимо што више фабрика, хотела, нови водовод и канализацију и све оно што је потребно да Београд буде савремена светска метропола”, рекао је градоначелник Мали.
 
Веома је важна визија, стратегија и акција градске власти како би се обезбедили оптимални услови за живтот грађана, а градоначелник Синиша Мали је то истакао речима да не може Београд да инвестира, нити да дефинише приоритете без добре сарадње са градским општинама.
 
NASLOVNA
 
FOTO1
 
FOTO2
 
foto 3
 
FOTO4