ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА И ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПОСЕТИЛИ ШКОЛУ ”ВЕЉКО РАМАДАНОВИЋ”

14. октобар 2019.

 

Поводом завршетка реконструкције школског дворишта у Школи за слабовиду децу ”Вељко Рамадановић”, 14. октобра председник Градске општине Земун Дејан Матић, градоначелник Београда професор др Зоран Радојичић и градски секретар за образовање и дечију заштиту Славко Гак посетили су ову школу.

То је била прилика не само да се увере у квалитет радова на постављању тактилних стаза и асфалтирању школског дворишта, већ и да у разговору са директорком школе Радмилом Лабан, али и у контакту са ученицима сазнају нешто више о њиховим потребама и жељама.

”Градска општина Земун наставља са инфраструктурним радовима. Поред 17 основних школа, водимо рачуна и о три специјалне и музичкој школи. Данас можемо да се уверимо како изгледа двориште школе ‘Вељко Рамадановић’, а свакако, биће прилике и да видимо шта је све урађено у осталим школама. У договору са директорима и родитељима у 11 школа прво смо средили дворишта, спортске терене, ограде и све оно што је било неопходно. Настављамо истим темпом, јер желимо да свако наше дете које похађа било коју земунску основну школу има исте услове током свог образовања. Захваљујући новим тактилним стазама ученици ће овладати техником да се самостално сналазе у простору, што ће им бити од користи у будућем слободном кретању у саобраћају”, рекао је председник Матић и захвалио се на подршци градоначелнику и градском секретару за образовање и дечију заштиту.

Градоначелник Београда професор др Зоран Радојичић није крио задовољство што су  радови завршени у кратком року.

”Део радова који смо планирали за овај период је завршен. Општина Земун је уложила шест милиона динара. Завршене су стазе, као и тактилне путање које омогућују деци да се лакше снађу у овом дворишту. Општина, Градски секретаријат за образовање и ресорно министарство заједно раде значајне послове. Нама је важно да се малишани оспособе како би сутра добро функционисали у друштву, а ми смо ту да их подржимо како би своје снове и реализовали”, рекао је градоначелник Радојичић, и том приликом похвалио Градску општину Земун која веома одговорно ради на реконструкцији школа.

Школа је основана децембра 1917. године у Бизерти. Први ученици школе су били српски војници који су изгубили вид и слух у Првом светском рату који је у том периоду још увек био у току. Након завршетка рата школа се преселила у Земун. Данас је ово позната институција која слепој и слабовидој деци из целе Србије пружа могућност да се развију у радно способне и самосталне особе.