ГРАЂАНИ ЧУВАЈУ НОВЕ ЗЕЛЕНЕ ОАЗЕ

08. мај 2020.

 

Градска општина Земун је издвојила неопходна средства и почетком марта је уређена зелена површина у улици Филипа Вишњића 37-39.   

Ова нова зелена оаза и игралиште са клацкалицама, љуљашкама, пењалицама и другим справама је само једна од девастираних зелених и унутарблоковских површина које је Градска општина Земун, ослушкујући потребе грађана, реконструисала.

”Потврда да добро радимо је показана захвалношћу грађана који су сами прионули да очисте и улепшају свој зелени кутак, и да поштујући превентивне мере у борби са корона вирусом, игралиште опет буде испуњено дечијом грајом и игром. Њихова радост нам је сатисфакција да наставимо даље да уређујемо и улепшавамо Земун”, рекао је председник ГО Земун Дејан Матић, подсетивши да малишани од понедељка  11. маја, крећу у вртиће и продужени боравак у школама, који ће радити по посебном режиму, и да је Општина у сарадњи са Градом Београдом предузела неопходне превентивне мере за безбедан боравак предшколаца и основаца.

Поред локације у улици Филипа Вишњића, уређене су и запуштене зелене површине у улицама Карађорђева и Карловачкој, као и унутарблоковске површине у улицама Карађорђев трг и 22.oктобра.

Планом је предвиђено да у току 2020. године буде уређено 15 урбаних џепова. Радови на уређењу запуштених површина на углу Крајишке и Купрешке су у завршној фази, као и у Улици Јована Стојисављевића у насељу Нова Галеника. Ускоро ће бити уређене локације  у Улици Светозара Папића, такође у насељу Нова Галеника, као и у Земун Пољу у Улици Фрање Крча.

Такође, у току је израда пројеката за уређење унутарблоковских површина у Првомајској улици, као и за неколико локација у насељу Батајница где ће се радити запуштене зелене површине.

Све зелене површине се раде у складу са условима које прописује ЈКП ”Зеленило Београд”, поштујући стандарде о безбедности дечијих игралишта.