ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ У КОШАРЦИ ЗА ОСНОВЦЕ

18. март 2016.

 
Под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину, у организацији Спортског савеза Београда, у Спортском центру „Пинки” у Земуну одржан је финални дан у кошарци у школском спорту за основне школе.
 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић и градски секретар за спорт и омладину Славко Гак присуствовали су финалном мечу у којем су се надметали ученици седмог и осмог разреда земунских основних школа.
 
„Општина Земун подстиче и помaже развој аматерског спорта а посебно спорта за најмлађе, а то ћемо чинити и убудуће са циљем да што више унапредимо земунске спортске клубове од којих очекујемо да изнедре будуће репрезентативце и шампионе. Радостан сам што смо се данас окупили у великом броју, сви са заједничим циљем да промовишемо спорт. Наше трајно опредељење и наша обавеза је да учинимо све како би деца расла у безбедној средини и имала све што им је потребно у току образовања, уређене школске терене, игралишта и шеталишта. Данашње такмичење је још један показатељ бриге Општине за децу и младе. Свакако ћемо и у наредном периоду наставити да радимо на томе да наши најмлађи суграђани добију што више простора за игру и квалитетан развој. Верујем да ћемо наставити да радимо тимски, и тако обезбедимо потпуно нови квалитет живота за наше најмлађе суграђане“, изјавио је Матић.
 
Свим основним и средњим школама са територије Општине Земун уручена је донација прибора за школски спорт, која садржи комплет лопти за фудбал, кошарку, одбојку и рукомет, као и пиштаљке, мајице и штоперице за наставно особље. Ову донацију обезбедила је Општина Земун у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину.
 
„Овом донацијом желимо да покажемо да водимо бригу о нашим најмлађима и стварамо најбоље услове за младе кроз јединствену политику Града Београда и градских општина. У школи се праве први спортски кораци, освајају прве медаље, учи се тимском раду, солидарности – ту се стварају будући шампиони на које ћемо бити поносни и којима ћемо се дичити“, рекао је Матић.
 
Донацију је наставницима и професорима уручио градски секретар за спорт и омладину Славко Гак.
 
„Школски спорт је био један од највећих изазова са којим смо се сусрели пре две године. С поносом могу да кажем да смо испунили наш циљ, у 2016. години покренули школски спорт. У прилог томе говори пуна хала СЦ „Пинки” и бројна публика која је на најбољи начин бодрила такмичаре“, рекао је градски секретар за спорт и омладину Славко Гак.
 
Екипа девојчица ОШ „Светозар Милетић“ стала је на победничко постоље, а екипа дечака ОШ ”Лазар Саватић” је у конкуренцији 13 школа освојила је прво место.
 
naslovna
 
sport 1
 
sport 2
 
sport 3
 
sport5 (1)
 
sport5 (2)