ФЕСТИВАЛСКЕ НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ ГЛУМЦЕ

04. јул 2016.

 
Међународни 41. Фестивал монодраме и пантомиме затворен је на сцени Луткарског позоришта ”Пинокио”, 3. јула, доделом награда глумцима. По одлуци стручног жирија Златну колајну ”Маја Димитријевић” добио је глумац Небојша Миловановић за маестрално изведену представу ”Стенд даун”, који је уједно овенчан и наградом за иновативност, уметничко трагалаштво и нови сценски израз. Златну колајну за пантомиму добиле су Лиља Фредиксон и Ана Станишић из Шведске за прадставу ”ЗиП иТ”.
 
Звезда завршне вечери била је глумица Милена Живановић, коју је жири публике заслужено наградио Златном колајном ”Синиша Дашић”, а стручни жири наградом ”Миодраг Андрић – Љуба Мољац” за најбољу младу глумицу.
 
Поред гостију из региона (Република Српска и Хрватска) посебна карактеристика овогодишњег Фестивала је да су наступили домаћи драмски уматници који живе и раде у Италији, Канади, Грузији и Шведској. У току шест динамичних фестивалских дана публика је имала прилику да ужива у перформансу Института за уметничку игру, наступу Београдског афористичког круга и наступу ван конкуренције студената Факултета уметности Приштина – Косовска Митровица ”ГИФ ОКО СВЕТА”.
 
У склопу многобројних пратећих програма 41. Међународног фестивала монодраме и пантомиме, чији је циљ популаризација ове културне манифестације од значаја за Земун, 2. јула, у пријатном амбијенту ресторана ”Стара царинарница” шаховску симултанку са учесницима и гостима Фестивала одиграла је велемајстор Алиса Марић. Организатори су припремили и промоцију монографије Радомира Путника под називом ”Препознавање позоришта” и Радионицу ”Жак Лекок“, коју води Виолета Ђорђевић.
 
Овај својеврсни празник сценске уметности је свечано затворио председник Програмског савета Фестивала Предраг Милетић, који се том приликом захвалио учесницима, публици, организаторима, спонзорима и оснивачу Фестивала – општини Земун.
 
NASLOVNA
 
FOTO1
 
FOTO2
 
FOTO3
 
FOTO4
 
FOTO5