ЕДУКАТИВНА РАДИОНИЦА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ ИЗ ЗЕМУНА

14. октобар 2015.

 
Градски менаџер Горан Весић и заменик председника општине Земун Дамир Ковачевић присуствовали су 14. октобра едукативној радионици за пољопривредне произвођаче које се одржавају у оквиру пројекта Велетржнице Београд под називом „Сусрети са пољопривредним произвођачима – јесен 2015.“ Радионици је присуствовало око 30 пољопривредних произвођача из општине Земун.
 
Презентацији су присуствовали и чланови Градског већа Стево Таталовић и Марко Зељуг, секретарка за комуналне и стамбене послове Нина Јандрић и директорка „Велетржнице Београд” Наташа Путник.
 
„Велетржница је жила куцавица размене пољопривредних добара на територији града Београда и представља својеврсну берзу производа који су део традиционалне српске трпезе. Концепт велетржница пренет је из европских метропола и важан је показатељ кретања цена на тржишту и пример позитивне конкуренције. Ова серија радионица изузетно је корисна за наше пољопривреднике јер добијају савете о томе како да унапреде своју производњу. Као одговорна локална самоуправа општина Земун организовала је више едукативних радионица на тему заштите биља и подстицаја за пољопривредну производњу у Угриновцима и Батајници. Пољопривреда је један од најзначајнијих сегмената домаће производње, и ми морамо учинити све како бисмо едукацијом и стручним саветовањем произвођачима максимално олакшали рад и пласман производа“, изјавио је заменик председника Дамир Ковачевић.
 
„Пољопривреда је важна за Србију, као и за Београд. Пољопривреда је један од сегмената у коме доста помоћи можемо да добијемо од Европске уније, а отварањем поглавља нам се омогућава и коришћење бројних фондова. Важно је да едукујемо наше пољопривреднике како да аплицирају за та средства која могу добити и бесповратно или уз повољне услове, истакао је Горан Весић.
 
Од средине септембра до краја новембра планирано је да се одржи серија презентација и радионица корисног едукативног садржаја, на којима би се пољопривредним произвођачима из различитих општина дале информације о унапређењу пољопривредне производње. Током презентација пољопривредни произвођачи имају могућност да учествују у квизу и освоје вредне награде.
 
Након завршетка едукативних презентација произвођачи све додатне информације о понудама и програмима могу накнадно добити на промо-пулту одређене партнерске организације.
 насловна
 
фото2 (2)
 
фото3