ЕДУКАЦИЈА У СЛУЖБИ ЗДРАВЉА

10. фебруар 2017.

 
У сарадњи са Домом здравља ”Земун” у Градској општини Земун одржано су предавања под називом „Значај редовних гинеколошких прегледа у борби против карцинома“ и „Улога и значај Дома здравља у очувању здравља жена“.
 
Председница Савета за здравство, социјалну и дечију заштиту ГО Земун др Драгица Трнавац Марковић истакла је важност едукације у очувању здравља становништва.
 
Предавачи, др Марко Берак, специјалиста гинекологије и акушерства и др Ксенија Узуновић, специјалиста опште хирургије и директор Дома здравља „Земун“ говорили су о превенцији гинеколошких канцера, узроцима настанка, начинима за рано откривање болести, и значају домова здравља као установа примарне здравствене заштите.
 
Дом здравља „Земун“, као здравствена установа, сталан је партнер на пројектима које реализује Градска општина Земун на пољу здравствене, социјалне и дечије заштите.
 
Циљ предавања је подизање свести и едукација жена о гинеколошком канцеру и превентивним мерама за спречавање појаве ове опаке болести, као и значају редовних прегледа, а намењено је женама свих старосних група.