ДВЕ ПРВЕ НАГРАДЕ ЗА ЗЕМУН

21. јул 2017.

 
На малом Калемегдану на свечаном проглашењу победника 15. акције ”За зеленији Београд”, градоначелник Београда Синиша Мали две награде уручио је победницима из Земуна.
У категорији Најлепша зелена површина око стамбеног објекта, прво место освојила је Скупштина зграде у улици Акробате Алексића 66, са образложењем комисије да је пажљивим избором и комбинацијом врста биљака, ова површина оплемењује и освежава цео крај.
У категорији Најлепша окућница прво место освојио је Владимир Марјановић из Добановачке улице 44, са назнаком комисије да ће од овог дворишта засигурно свакоме застати дах, јер је то прави пример баште приватне куће у градској средини.
 
На труду и залагању да улепшају Земун, награђенима се захвалио председник Градске општине Земун Дејан Матић, који је присуствовао додели награда.
”Земун је и ове године наставио традицију победника, што није мала ствар, јер су два трофеја освојена у конкуренцији од више од 400 пријава. Општина Земун кроз своје традиционалне акције у континуитету и системски ради на подизању свести о важности очувања животне средине. Уређени простори око наших домова, вртића, школа, предузећа, уређени паркови, зелене површине и игралишта су најлепши начин да заједно покажемо колико волимо Земун”, истакао је Матић.
 
Циљ ове акције је развијање позитивног односа према зеленилу и цвећу код грађана, уз истовремену мотивацију да у позитивној конкуренцији, за избор најлепших простора унапреде стање свог непосредног окружења Чињеница да је из године у годину одзив грађана све већи показује да је циљ акције испуњен и да грађани својим односом према зеленилу теже да и сами допринесу квалитетнијем и лепшем животу у Београду.
Акција је потекла од идеје коју је осмислило ЈКП ”Зеленило-Београд” чија се реализација остварује уз подршку Скупштине Града, Секретаријата за комуналне и стамбене послове и Секретаријат за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима.