ДВД МАТИЦА ОБЕЛЕЖИЛО ЗАВЕТНУ СЛАВУ

31. октобар 2019.

 

Добровољно ватрогасно друштво ”Матица” обележило је 31. октобра заветну славу Светог Луку у присуству чланова ДВД, припадника Ватрогасне станице Земун и бројних званица. Светковању су присуствовали председник Градске општине Земун Дејан Матић, Раде Милошевић, начелник Управе за ванредне ситуације у Београду, као и Милорад Крешевљак, командир ВСЈ Земун и са свечарима преломили славски колач.

Домаћин славе је био Мирослав Ракић, члан ДВД ”Матица”, чија породица има дугу традицију добровољног ватрогаства.

 
ДВД ”Матица” је најстарије добровољно ватрогасно друштво у земљи, које на посебан начин негује богату традицију изузетно хуманог позива. Посебан квалитет му даје подмладак и начин на који у своје редове, непрестаним радом и обукама, привлачи младе.
 
”Општина Земун је увек спремна да помогне и подржи активности Друштва, јер је његов значај у локалној заједници и шире од непроцењиве важности. О нашем односу према њиховом раду најбоље говори податак да сваког месеца, награђујемо припаднике Ватрогасне јединице Земун. Од изузетне је важности и наша сарадња у оквиру општинског Штаба за ванредене ситуације и Савета за безбедност где реализујемо превентивне и едукативне кампање, највише окренуте према деци и младима” истакао је председник Матић.
 
ДВД ”Матица” је основано 1870. године и једно је од најдуговечнијих у Србији.