ДРУЖЕЊЕ СА ЂАЦИМА ОШ „СОЊА МАРИНКОВИЋ“

26. фебруар 2016.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић посетио је 26. фебруара ученике одељења треће један Основне школе „Соња Маринковић“, који су на Дан отворених врата, у оквиру ”Дечије недеље”, председнику Матићу донели писма са својим молбама и жељама, и позвали председника да их посети у школи. Деца су председнику предала и поруке са њиховим потребама и правима.
 
Поздрављајући ученике председник Матић је истакао да су врата Општине за све ученике и наставнике увек отворена и изразио наду да ће успети да испуни молбе ученика.
 
„Са дужном пажњом сам прочитао сва ваша писма која сте ми уручили током прошлогодишњег обележавања Дечије недеље. Као што видите, моја је обавеза, али и велико задовољство да одговорим на сва ваша питања и да вам, као председник општине у којој живите, будем од помоћи за све оно што је за вас важно. На основу свега што сте изнели у вашим писмима могу да кажем да сам поносан на вас. Брига коју показујете за заштиту животне средине, као и жеља да вам организујемо још допунских курсева страних језика, компјутера и још више спортских радионица уверава ме да ћете у будућности преузети најважније улоге у нашем друштву. То је показатељ у ком правцу треба да развијамо нашу општину“, рекао је председник Матић.
 
Председник је нагласио да Општина брине о образовању младих, да ће наставити да помаже школама и улаже у знање, и да су млади су будућност сваког друштва. Председник се захвалио наставном особљу на подршци и настојању да ученицима пруже потребно знање и од њих створе успешне младе људе.
 
Ученици су изнели своје ставове о томе шта општина, школа, али и појединци могу да учине како би они и њихови вршњаци имали боље услове за дружење и спорт. Млади су највише били заинтересовани за заштиту животне средине, обнову игралишта на којима би квалитетно проводили слободно време, усавршавање вештина и усвајање нових знања попут учења страних језика, за обезбеђивање више школских полицајаца, као и за помоћ општине у решавању комуналних проблема.
 
Дечји записи указују на проблеме и жеље најмлађих суграђана Земуна, на потребу заштите деце од сваког облика насиља и мобилизацију јавног мњења у корист деце. У срдачном разговору договорено је да се у наредном периоду успостави чвршћа сарадња са општинском Канцеларијом за младе.
 
насловна (1)
 
Sonja 1
 
Sonja 2
 
Sonja 4
 
Sonja3
 
Sonja5