ДОНАЦИЈА ШКОЛИ СИРОГОЈНО

19. март 2015.

Председница Управног одбора Фондације ”Драгица Николић” Драгица Николић посетила је Основну школу ”Сава Јовановић Сирогојно”, којој је та фондација донирала ”Слану пећину”.
Школа ”Сирогојно” постоји 47 година и бави се образовањем и васпитањем деце са сметњама у развоју.
Драгица Николић је истакла да се наставља улагање у ову установу, како би деца која је похађају имала све потребне услове. Већ се кренуло са реализацијом пројекта ”Исцелитељског парка”, посађена су дрвећа, а следи креирање музичког и тераписког врта, уређење ограде и зелених површина.

Како је објашњено, со којом је обложена ”Слана пећина” и стална температурна влажност утичу на микроклиму погодну за лечење проблема респираторних органа, а боравак у пећини осим добробити по здравље, погодан је и за реализацију едукативних садржаја.

Испред општине Земун догађају је присуствовао заменик председника Дамир Ковачевић, и истакао важност сарадње институција система, како би сва деца, а нарочито деца са посебним потребама имала оптималне услове за развој своје личности.

Директор школе Салим Горанац захвалио се Фондацији, са надом да ће сваки наредни пројекат бити радост за децу, наставнике и родитеље, а њихово напредовање и одрастање доказ лепоте даривања.

 

 

slana_soba_1803

 

Skola-u-Sirogojnu-dobila-slanu-pecinu

 

dragica-nikolic-slana-pecina-foto-tanjug-pt-1426680412-626844