ДОНАЦИЈА КЊИГА ОШ „ИЛИЈА БИРЧАНИН“

17. март 2016.

 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић и чланови Привременог органа Гаврило Ковачевић и Станислав Кулачин, присуствовали су са сарадницима 16. марта донацији 330 књига Основној школи „Илија Бирчанин“ у Земун Пољу, коју су обезбедили припадници 224. Центра за електронска дејства Војске Србије.
 
Библиотека ОШ „Илија Бирчанин“ од данас је богатија за наслове које је помоћнику директора школе Мојсију Дмитровићу уручио мајор Дејан Ђурић, начелник Групе за цивилно – војну сарадњу Команде 224. Центра за електронска дејства Војске Србије, као помоћ библиотеци у богаћењу књижног фонда. Уручењу донације присуствовали су ученици Основне школе „Илија Бирчанин“, који су припремили пригодан уметнички програм, наставно особље и библиотекар Влајко Тегелтија, који је присутне упознао са радом библиотеке.
 
„Ова донација биће свакако од користи свим ученицима Основне школе „Илија Бирчанин“. Надам се да ће ђаци знати да препознају колико је важно да користе њен фонд и да на прави начин, уз помоћ књиге, оплемене своје знање. Брига за најмлађе нам је приоритет, и ми у сарадњи са активом библиотекара Земуна и другим институцијама у континуитету радимо на томе да на годишњем нивоу обнављамо књишке фондове, и то је сарадња која траје већ низ година. Општина Земун је и до сада организовала прикупљање књига за школске библиотеке. Ове године имали смо донацију библиотеци Свети Сава у Земуну, тако да је ова библиотека сада богатија на радост свих грађана Земуна“, изјавио је Матић.
 
Мајор Дејан Ђурић истакао је да се 224. Центар за електронска дејства Војске Србије са великим задовољством укључио у ову хуманитарну акцију помоћи школама, и да је Центар у оквиру ове акције донирао преко 1200 књига библиотекама више основних школа.
 
Помоћник директора ОШ „Илија Бирчанин“ Мојсије Дмитровић захвалио је на донацији у име директора школе и истакао да је овом донацијом значајно обогаћен фонд библиотеке, јер је књига најлепши и најбољи дар.
 
naslovna
 
foto1
 
foto2
 
foto3