ДОНАЦИЈА ИНКЛУЗИВНОМ ЦЕНТРУ „МЕСТО СУСРЕТА” У ЗЕМУН ПОЉУ

18. април 2016.

 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић и члан Привременог органа Гаврило Ковачевић присуствовали су 16. априла редовној радионици у инклузивном центру „Место сусрета” за подршку деци и породици у Земун Пољу, чији је оснивач удружење грађана „Ево Рука“, и у име Градске општине Земун донирали сто за стони тенис корисницима овог центра.
 
Градска општина Земун подржала је пројекат дневног центра „Место сусрета“ на основу Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање програма и пројеката удружења из буџета Градске општине Земун за 2016. годину, са циљем да финансијски подржи и унапреди рад удружења која постоје на територији Земуна. Средства су додељена укупно за 51 пројекат.
 
„Подржавајући овај дневни центар општина Земун је показала да је препознала значај развијања нових услуга у области бриге о деци са сметњама у развоју. Желимо активно да допринесемо скретању пажње на проблеме ове деце и да истовремено олакшамо родитељима обављање свакодневних активности и послова. То је значајан корак ка стварању инклузивног друштва, и доказ друштвено одговорног понашања. Вредно радимо и стварамо услове да наша деца и млади буду активни и равноправни учесници у свим сферама живота. Желимо друштво које ће подржавати и помагати сваком појединцу. Заједнички активно делујемо и на овом примеру показујемо да бирамо будућност. Зато смо данас донирали и сто за стони тенис дневном центру, како би малишани могли да се друже и уживају у спорту“, истакао је Матић.
 
Идеја за покретање оваквог центра произашла је из потребе за организацијом квалитетних садржаја за децу којој је неопходна додатна подршка у образовању и укључивању у све аспекте живота. Како би деци и породицама била обезбеђена што квалитетнија и свеобухватнија подршка, Удружење „Ево Рука“ покренуло је први локални инклузивни центар “Место сусрета” који, поред активности намењених деци, нуди и низ корисних активности за ширу заједницу попут социјалне пољопривреде.
 
„Пре три године покренули смо кампању за инклузивни центар „Место сусрета“ у Земун Пољу, за децу која лети, за време распуста, немају где да проводе време. Општина Земун већ другу годину подржава наш пројекат, и то је за нас велика ствар. Општина Земун је једина која има овакав дневни центар. Наше удружење окупља децу углавном школског и предшколског узраста и у свом раду редовно подржава 50 породица“, изјавила је Ана Кнежевић, председница Удружења „Ево Рука“.
 
naslovna
 
evo ruka 1 (1)
 
evo ruka 1 (2)
 
evo ruka 3