ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ ЛИКОВНЕ И ЛИТЕРАРНЕ РАДОВЕ НА ТЕМУ БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ

15. јун 2015.

 
Савет за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун је 15. јуна испред општинског здања организовао свечану доделу награда за ученике земунских основних школа које су учествовале на ликовном и литерарном конкурсу из области безбедности у саобраћају.
 
Ученици нижих разреда имали су задатак да техником темпере сликају на тему ”Мој пут од куће до школе – појаве у саобраћају”, док су ученици старијих разреда показали свој списатељски таленат на тему ”Пажња – уче(с)ник у саобраћају”. Аутори најбољих ликовних радова награђени су бициклом, док је награда за најбољи литерарни рад била таблет рачунар.
 
Свечаности су присуствовали председник општине Земун Дејан Матић, члан Већа ГО Земун Гарвило Ковачевић и секретар Скупштине Марко Јанковић.
 
Малишанима је награде уручио председник Скупштине ГО Земун и председник Савета за безбедност саобраћаја ГО Земун Ненад Врањевац, и захвалио се свим учесницима конкурса на коме је учествовало 10 земунских школа.
 
”Победници су сви који су учествовали. Поносни смо што је показан висок ниво знања. Данашња додела награда је круна активности Савета за безбедност саобраћаја који је током године реализовао многобројне превентивне и едукативне програме за све старосне групе. Наш циљ је да већ од септембра наставимо конкурс у шест преосталих основних школа, а предшколци ће имати прилику да погледају луткарске представе и анимиране филмове на тему безбедности у саобраћају”, истакао је Ненад Врањевац.
 
Савет за безбедност саобраћаја ГО Земун програмским активностима у континуитету ради на повећању нивоа безбедности у саобраћају. Едукација је примарни фактор којим се постижу жељени резултати, а то је смањити негативну статистику и заштитити животе свих учесника у саобраћају.
 
NASLOVNA
 
FOTO1
 
FOTO2