ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ ЗА ”НАЈЛЕПШИ БОЖИЋНИ ИЗЛОГ 2019”

17. јануар 2019.

Градска општина Земун већ деветнаест година традиционално организује манифестацију ”НАЈЛЕПШИ БОЖИЋНИ ИЗЛОГ” у циљу подизања свести грађана о заштити животне средине и побољшању услова живота. У конкуренцији за награду нашли су се сви они који су декорисали излоге, прозоре и витрине у духу Божића и Нове године.

 

Секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић поздравио је све присутне и доделио награде победницима и том приликом се захвалио учесницима и исказао задовољство поводом сарадње Градске општине Земун и грађана у погледу промовисања правих вредности.

 

”Поводом новогодишњих и божићних празника Београд је заиста изгледао као бајка, а ви сте још више вашом креативношћу допринели да радост празника буде присутна и на земунским улицама и надам се да ћемо тај дух задржати током целе године”, рекао је Јанковић.

                                                                                                                     

Комисија у саставу Зорана Цветковић, Ненад Лазаревић, Невенка Јаблановић, Милица Терзић и Јована Ђокановић, извршила је оцењивање пријављених излога-витрина и тезги и одлучила:

 

У категорији ”НАЈЛЕПШИ БОЖИЋНИ ИЗЛОГ- ВИТРИНА”, прво место је припало продавници ”Обућа Уно” у Главној 29. Друго место су поделили продавница играчака ”TOYZZZ” и цвећара ”Флос”, док је треће место припало фризерском салону ”City hair” и Пабу ”Библиотека”.

     

Награду у категорији ”Најлепша Божићна тезга“ добила је Живадинка Павловић, која продаје честитке и поклоне.

 

Добитници плакете у овогодишњој акцији су продавница ципела ”Airstep”, Студио ЈМ у Земуникуму, здрава храна ”Биокорпа”, продавница ”Соко Штарк”, Туристичко друштво Земун, ”Brankodex”, Земунски гвожђар, ”Трефолино”, књижара ”Вулкан” и књижара ”Делфи”.

 

Као и сваке године циљ и мото такмичења је улепшавање излога, витрина и тезги, како би Земун у целости добио свечани и лепши празнични изглед, као и мотивисање грађана да улепшавају просторе у коме живе и раде. За овогодишње такмичење пријавило се 52 кандидата.