ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ ВУКОВЦИМА ЗА ШКОЛСКУ 2018/19. ГОДИНУ

10. јул 2019.

 

 

У великој сали Градске општине Земун уприличена је свечаност на којој су најбољим ученицима завршних разреда основних и средњих школа са територије Земуна уручене награде. За школску 2018/19. годину диплому ”Вук Караџић” заслужило је 208 ученица и ученика у основним и 26 у средњим школама. Свечаности су присуствовали секретар Скупштине градске општине Земун Марко Јанковић, директори, професори и наставници земунских основних и средњих школа.

 

У основним школама ове године било је 157 добитника награда на републичким и међународним такмичењима, а 106 у средњим.

 

Најбоље основце и средњошколце, добитнике Вукове дипломе и награђене на међународним и републичким такмичењима поздравио је председник Градске општине Земун Дејан Матић, и том приликом захвалио им се на свеукупном труду који су постигли у току школовања, пожелевши да и надаље буду најбољи међу најбољима и посебно одао признање за 103 просветна радника које је Градска општина Земун наградила за ванредне успехе у раду.

 

”Градска општина Земун прати шта се дешава у свим основним и средњим школама. У комуникацији са директорима и наставницима идемо путем  да створимо најбоље могуће услове за ваше образовање и одрастање. Наставићемо да пратимо и награђујемо ваше успехе”, рекао је председник Матић.

 

Земун има дугу традицију школства. Подаци о првим редовним школама датирају још из 1745. године. Данас Земун има 17 основних школа, три специјалне, музичку школу и 7 средњих школа.