ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ ВУКОВЦИМА ЗА ШКОЛСКУ 2017/18. ГОДИНУ

10. јул 2018.

У великој сали Градске општине Земун уприличена је свечаност на којој су најбољим ученицима завршних разреда основних и средњих школа са територије Земуна уручене награде. За школску 2017/18. годину диплому “Вук Караџић” заслужило је 192 ученица и ученика у основним и 26 у средњим школама.

 

У основним школама ове године било је 149 добитника награда на републичким и међународним такмичењима, а 109 у средњим.

 

Најбоље основце и средњошколце, добитнике Вукове дипломе и награђене на међународним и републичким такмичењима поздравио је секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић, пожелевши им да и надаље буду најбољи међу најбољима и одао признање просветним радницима.

 

“Земунско школство има дугу традицију која датира из половине 18. века. Поносни смо што као настављачи те традиције имамо квалитетне школе на нашој територији и ђаке који постижу врхунске резултате. Градска општина Земун ће наставити да улаже, не само у образовну инфраструктуру, већ и да подстиче све едукативне и креативне програме који унапређују систем школства и наслањају се на реформски курс Владе Србије у сегменту дуалног образовања. Наставите да нас радујете. Будите понос родитељима, професорима и Земуну”, рекао је Јанковић.

 

Туристичко-културни центар Земун је даривао средњошколце – добитнике дипломе “Вук Караџић” са по две карте за садржаје који ће током лета бити у оквиру програма манифестације “Лето на Гардошу”.

 

Земун има дугу традицију школства. Подаци о првим редовним школама датирају још из 1745. године. Данас Земун има 17 основних школа, три специјалне, музичку школу и 7 средњих школа.