ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ ВУКОВЦИМА ЗА ШКОЛСКУ 2016/17. ГОДИНУ

20. јул 2017.

 
У великој сали Градске општине Земун уприличена је свечаност на којој су најбољим ученицима завршних разреда основних и средњих школа са територије Земуна уручене награде. За школску 2016/17. годину диплому ”Вук Караџић” заслужило је 227 ученица и ученика у основним и 44 у средњим школама.
 
У основним школама ове године било је 117 добитника награда на републичким и међународним такмичењима, а 91 у средњим.
 
Честитајући им на постигнутом успеху и оствареним резултатима, председник Градске општине Земун Дејан Матић поручио је основцима да се нада да ће и у даљем школовању доказати да су најбољи међу најбољима.
 
”Земунско школство има дугу традицију која датира из половине 18. века. Поносни смо што као настављачи те традиције имамо квалитетне школе на нашој територији и предивне ђаке који постижу врхунске резултате. О томе сведоче и ваши ванредни резултати како у школи, тако и на републичким и међународним такмичењима. Градска општина Земун наставиће да прати ваше успехе. Наш задатак је да вам омогућимо што боље услове за рад, како бисте из године у годину подизали границе свог успеха.
Наставите да нас радујете. Будите понос родитељима, професорима и Земуну. Желим вам сваку срећу у даљем школовању”, рекао је председник Градске општине Земун Дејан Матић.
 
Најбоље средњошколце, добитнике Вукове дипломе и награђене на међународним и републичким такмичењима поздравио је секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић, пожелевши им да упишу жељене факултете, а затим им је поделио награде.
 
Земун има дугу традицију школства. Подаци о првим редовним школама датирају још из 1745. године. Данас Земун има 17 основних школа, три специјалне, музичку школу и седам средњих школа.