ДОДЕЉЕН ГРАЂЕВИНСКИ МАТЕРИЈАЛ ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИМ ЛИЦИМА

17. децембар 2015.

 
У оквиру реализације пројектних активности за помоћ избеглицама и интерно расељеним лицима које живе на територији Градске општине Земун, заменик председника ГО Земун и председник Савета за миграције Дамир Ковачевић, присуствовао је 16. децембра испоруци грађевинског материјала интерно расељеним лицима, кориснику у насељу Бусије.
 
Овај пројекат је део свеобухватне помоћи избеглицама у процесу интеграција, а у складу са Локалним акционим планом за унапређење положаја избеглих, интерно расељених лица и повратника општине Земун.
 
”Општина Земун у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије наставља да помаже најугроженијима, са циљем да на сваки начин унапреди положај избеглих и интерно расељених лица. У 2015. години ово је трећи пројекат помоћи у грађевинском материјалу као конкретна помоћ, што свакако побољшава стамбене услове и унапређује интеграцију наших суграђана у друштвени живот локалне заједнице”, истакао је Ковачевић.
 
У сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције успешно се реализују пројекти који се финансирају из фондова Европске уније. Поред пакета грађевинског материјала обезбеђена је и финансијска помоћ за бављење занатом и пољопривредом.
 
Решење стамбеног питања је део процеса социјалне политике и економске интеграције избеглих и интерно расељених лица. У пројекту пружања помоћи додељен је грађевински материјал за 20 породица, као и помоћ за економско оснаживање избеглица и интерно расељених лица за 30 породица.
 
NASLOVNA, POMOC
 
FOTO1, POMOC
 
FOTO2, POMOC