ДОДЕЛА НАГРАДА ПОБЕДНИЦИМА КОНКУРСА O САОБРАЋАЈУ

14. јун 2018.

 

Председник Скупштине ГО Земун и Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун Ненад Врањевац и секретар Скупштине и члан Савета Марко Јанковић уручили су награде земунским основцима, победницима ликовног и литерарног конкурса на тему безбедности у саобраћају.
 
”Савет за безбедност саобраћаја ГО Земуна на путевима ради у континуитету и обраћа се свим генерацијама. Трудимо се да прилагођеним предавањима, адекватном литературом, обукама на полигонима и симулацијама потенцијално небезбедних ситуација, утичемо на подизање свести о важности примене саобраћајних правила, везивања сигурносних појасева, употребе дечијих аутоседишта, што је све део саобраћајне културе” истакао је Врањевац и нагласио да је још један доказ посвећеног рада у области безбедности и овај пројекат , јер су деца својим радовима показала да су усвојила знања о безбедном понашању у саобраћају којама их Савет на прилагођен начин учи још од предшколског доба.

 

 
Ненад Врањевац је закључио да Савет за безбедност саобраћаја на путевима жели да Земун буде прва општина која је достигла резултате пројектоване Стратегијом Републике Србије о безбедности саобраћаја на путевима од 2015. до 2020. године, а то је да ни једно дете не погине у саобраћају и да се број погинулих и повређених преполови.

 

 
У конкурсу је учествовало 16 основних школа Земуна. Ликовни конкурс на тему ”Мој пут до куће – појаве у саобраћају”, био је намењен ученицима од 1. до 4. разреда, док је за ученике од 5. до 8. разреда био отворен литерарни конкурс на тему ”Пажња – уче(с)ник у саобраћају”.
 
За најбоље радове Савет за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун доделио је млађим основцима16 бицикала, кацига, високорефлектујућих трака и илустрованих приручника ”Златна правила за децу у саобраћају”.
Старији основци награђени су са 16 таблет рачунара, флуоресцентних прслука и приручника ”Златна правила за децу у саобраћају”.

 

 
Основци су са поносом своје ставаралаштво изложено у простору Канцеларије за младе показали другарима, родитељима и професорима, а вредне награде које су добили од Градске општине Земун на крају школске године свакако су подстрек за даље успехе у школовању.