AКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У ОПШТИНИ ЗЕМУН

14. мај 2015.

 
У оквиру традиционалне сарадње коју градска општина Земун негује са Службом за трансфузију крви КБЦ ”Земун” у фоајеу општинског здања, 14. маја 2015. године организована је акција прикупљања крви.
 
Акцији се одазвало преко 70 добровољних давалаца крви, међу којима је и Дејан Матић, председник општине Земун, руководство градске општине Земун, запослени у општинској Управи и грађани Земуна.
 
Крв су дали и помоћник председника општине Земун Славиша Топаловић и његов гост председник општине Љубовија Мирослав Мићић.
 
”Eкипе Службе за трансфузију крви КБЦ ”Земун” посећују градску општину Земун четири пута годишње. Прошлог викенда обележили смо заједно и Национални дан давалаца крви, а данашња акција има за циљ да се обезбеде неопходне залихе крви, које увек недостају, нарочито у летњем периду”, рекао је Гаврило Ковачевић, члан Већа општине Земун и захвалио свима који су се одазвали овој акцији.
 
Земун је у 2014. години проглашен за једну од најхуманијих средина у Србији.
На нивоу Београда општине Лазаревац и Земун су биле најуспешније у давалаштву крви, а одликовања за највише прикупљених јединица крви добиле су и Земунска гимназија и Елктротехничка школа ”Земун”.
 
Стручњаци саветују да је добровољно давање крви здраво и препоручљиво за организам, јер се на тај начин прочишћава и сопствена крв. Мушкарци крв могу дати на свака три, а жене на свака четири месеца.
 
foto1
 
foto2
 
foto3
 
foto4
 
foto5
 
DSC_0597