ДИГИТАЛНА УЧИОНИЦА У ОШ ”МИХАЈЛО ПУПИН”

09. новембар 2016.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић присуствовао је 9. новембра свечаном отварању дигиталне учионице која се налази у ОШ ”Михајло Пупин”, у насељу Нова Галеника.
 
Вредни и домишљати ученици ове школе су добили дигиталну учионицу као награду освојену на националном конкурсу ”Буди као Тесла” за пројекат ”Рингишпил”. Конкурс су организовали Музеј Николе Тесле, компанија Самсунг и Завод за контролу квалитета образовања и васпитања.
 
”Поносни смо на наше ђаке што су на најлепши начин показали како се вредно учи и ради у Земуну. Учионица коју ће користити омогући ће им да досегну величине наших научника, попун Пупина, чије име са поносом носи школа коју похађају и Тесле, чију награду су управо заслужили”, рекао је председник Матић.
 
Победнички пројекат слави иновативност, знање, технологију и стваралаштво, управо вредности које су красиле Николу Теслу. Идеја пројекта ”Рингишпил” била је да се покрене дечија играчка помоћу паметног телефона и технологије препознавања звука. Примењена је и једна од неостварених идеја и замисли Николе Тесле – бежични пренос података.
 
Победничка школа је добила Самсунг дигиталну учионицу опремљену са 30 таблет рачунара, штампачем, електронском таблом, клима уређајем, Циско опремом и инсталацијом. Сви уређаји су међусобно повезани одговарајућим софтвером који поседује базу података и мултимедијалне материјале за наставу.

 
slika1
 
slika2
 
slika3
 
slika4