ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ У ПОСЕТИ БРАТСКОМ ГРАДУ КРАЊУ

25. јул 2016.

 
У оквиру међународне сарадње делегација, Градскa општина Земун је од 21. до 23. јула била у посети братском Граду Крању као део величанственог програма којим је по 34. пут одржана Крањска ноћ.
 
Секретар Скупштине градске општине Земун Марко Јанковић је у разговору са замеником градоначелника Крања Борисом Веховецем изразио наду да ће сарадња која је започета 1965. године бити унапређена у области културе, просвете и спорта.
 
”Крањ као средиште Горењске регије и економски, културни и спортски центар, драгоцен је партнер од кога општина Земун може много тога да научи како би био унапређен квалитет живота наших грађана и достигнути европски стандарди у функционисању локалне самоуправе”, истакао је Јанковић.
 
Делегације Земуна и Херцег Новог уживале су у гостопримству и богатом програму који су домаћини приредили, почев од обиласка културно-историјских знаменитости, па све до упознавања са гастрономском понудом Горењске регије.
 
На двадесет локација на којима се одржавао Крањфест, многобројни посетиоци уживали су у музичким програмима, драмској и филмској уметности, својеврсним галеријским садржајима прилагођеним деци. Крањ је био домаћин и Државног првенства у одбојци на песку. Свирао се добар џез, популарна и традиционала музика. Поред словеначких музичара на сценама су наступали и гости из Хрватске и Србије.
 
Сарадња са Крањем, као и градовима бивше СФРЈ, Бања Луком, Битољем, Херцег Новим и Осијеком, датира из 1965. године, када је и потписан први такав Протокол о братимљењу у Југославији, који се данас чува у Државном архиву Републике Словеније.
 
naslovna kranjfest
 
foto 1 kranjfest
 
foto 2 kranjfest
 
foto 3 kranjfest
 
foto 4 karnjfest
 
foto 5 kranjfest