ДЕЧИЈА ПИЈАЦА НА ВЕЛИКОМ ТРГУ

30. септембар 2019.

 

У оквиру Дана европске баштине председник Градске општине Земун Дејан Матић 28. септембра свечано је отворио традиционалну ”Дечију пијацу”, а у име суорганизатора присутне је поздравила Марина Ковачевић, извршна директорка ЈКП ”Градске пијаце”.

 

 ”Хвала вам што сте Велики трг улепшали осмесима и свим оним што сте припремили да овај дан буде посебан. Ту смо да вас подржимо и омогућимо вам да представите ваше рукотворине и разноврсно стваралаштво. Општина Земун се труди да нашим најмлађим суграђанима обезбеди безбедније одрастање и образовање. Велики број вртића и школа смо уредили како би деца боравила у простору по стандардима 21. века. Ово је једна од манифестација по којој се Земун препознаје”, рекао је Матић, уз речи захвалности сарадницима из ЈКП ”Градске пијаце” и ЈКП ”Градска чистоћа” и свим удружењима грађана, школама и вртићима које су узели учешће у организовању овог програма,

 

Уз песму и игру, осликавање украсних кутија и рекреацију – шаролику ”Дечију пијацу” направили су малишани из земунских вртића ”Пачија школа”, ”Веверица”, ”Бубамара”, ”Милица”, ”Мала сирена”, ”Оаза”, ”Чаролија”, ”Врапче”, ”Вила Звончица”, ”Цврчак”, ”Златни бор”, ”Пчелица Маја” и основних школа ”Бранко Радичевић”, ”Лазар Саватић”, ”Соња Маринковић”, ”Мајка Југовића”, ”Горња Варош” и ”Светозар Милетић” . Велику помоћ у томе су им пружили МШ ”Коста Манојловић”, КУД ”Бранко Радичевић”, КУД ”Јана”, Школица спорта ”Спортић”, Озон крос спорт, Друштво пријатеља Батајнице, Занатска радионица за децу ”Направи лако”, Пријатељи деце Земуна, Центар за креативно еколошко стваралаштво – Соколина арт, Мали академац, Фонд Б-92 и многобројни појединци.

Посебан сегмент Дечије пијаце био је посвећен радионицама, изложбама и различитим спортским активностима. ЈКП ”Градска чистоћа” је организовала ”Еко квиз” са циљем да децу предшколског и школског узраста упозна са правилним селектовањем и одлагањем отпада. Малишани су имали прилику да науче нешто ново о рециклажи. Најуспешнији такмичари квиза награђени су пригодним поклонима.